torsdag den 23. april 2009

Klodens fjerneste sted fundet


Tilbage i januar fortalte jeg om dette kort http://gisdk.blogspot.com/2009/01/travel-time-to-major-cities-global-map.html og nu synes Jyllandsposten også at det skal nævnes ...
/Sik


Only Danish. See http://gisdk.blogspot.com/2009/01/travel-time-to-major-cities-global-map.html
/Sik


Quote

Glem Sahara og Amazonas. Nye computerberegninger fra Europa-Kommissionen og Verdensbanken afslører, hvor verdens mest fjerne sted findes. Det tager 21 dage at komme dertil.

Nej, det er ikke verdens navle, men derimod verdens fjerneste sted i Tibet. Foto: Europa-Kommissionens forskningscenter

Du tror måske, at du er kommet langt ud på landet, når gyllen begynder at genere næsen.

Men skal du rigtig langt væk, skal du nok have fat i det nye verdenskort, der er udarbejdet af Verdensbanken og Europa-Kommissionens forskningscenter i Ispra i Italien. Beregningerne viser, at det fra "verdens fjerneste sted" varer 21 dage at nå tilbage til civilisationen - det vil sige den nærmeste by med 50.000 indbyggere.

Ved hjælp af computerberegninger har forskerne udarbejdet et kort, der viser placeringen af verdens fjerneste egne. Det skriver New Scientist.

Computerberegningerne tager bl.a. højde for transportveje og terræn, hvis eksempelvis bjerge skal forceres til fods. Der er også taget højde for, at det kan tage ekstra tid at krydse landegrænser. [...]





Ingen kommentarer:

Send en kommentar