tirsdag den 4. marts 2008

NIRAS styrker sine GIS-kompetencer - Niras køber U-GIS

http://www.niras.dk/Nyheder/Pressearkiv/NIRAS_styrker_sine_GIS_kompetencer.aspx

NIRAS styrker sine GIS-kompetencer
Ønsket om god og letforståelig geografisk information stiger stærkt i disse år ikke mindst fordi, der hele tiden kommer nye tekniske muligheder. Det mærker man også i rådgiverbranchen og er en af de centrale grunde til, at en af landets største rådgivervirksomheder NIRAS nu styrker deres kompetencer inden for feltet.

Det sker med overtagelsen af alle aktiviteterne i det højt specialiserede firma U-GIS, hvis medarbejdere, aktiviteter og aktiver fremover bliver fuldt integreret i NIRAS. "Selvom vi allerede står stærkt på GIS-området og er langt fremme inden for fx Remote Sensing og satellitfotos giver den nye konstruktion også vores kunder helt nye muligheder. Med de ekstra resurser og faglige kompetencer kan vi både tilbyde en række ydelser, som forbedrer kundernes udbytte og en langt bredere vifte af ydelser og produkter, som vi gerne har villet levere, men ind til i dag har manglet", siger Carsten Toft Boesen, som er administrerende direktør hos NIRAS.

U-GIS udvikler databasesystemer integreret med geografiske informationssystemer (GIS). Stifter og udvikler Poul Skyum forklarer: "Vi har specialiseret os i at udvikle avanceret og software til professionelle. Målet er at tilbyde markedet de mest brugervenlige og intuitive løsninger."

U-GIS er specialister i at udvikle dynamiske databaser og databaseapplikationer både til desktop- og internetapplikationer. Arbejdsopgaverne spænder fra projekter som på forhånd er defineret med fastlagte kravspecifikationer til projekter, der skal løses ud fra et spinkelt idegrundlag.

Poul Skyum siger: "Den særlige styrke hos U-GIS er at vi ikke er begrænset af standarder eller en bestemt type teknologi. Vi kan fokusere på den enkelte kundes specifikke ønsker og er derfor i stand til at agere hurtigt overfor kunderne med en kort vej fra ide til løsning."

Kultur matcher
Det er en relativt lille organisation, der nu skal fusioneres med over 1.000 kolleger. Men med Poul Skyums ord består U-GIS af et dynamisk team med en bred vifte af kompetencer."Vi har en flad organisation og arbejder i en uformel tone og vi tror på, at samarbejde og fleksibilitet er vejen frem. Vores drivkraft er entusiasme samt stor faglig stolthed. Og den beskrivelse er som taget ud af NIRAS' verden". Som Carsten Toft Boesen siger det: "Sidste år blev vi kåret som Danmarks rareste ingeniørvirksomhed og faglig stolthed, et godt arbejdsklima og lysten til at arbejde på tværs er nogle af de ting, vi sætter højt, så vi er sikre på, at de nye kolleger nok skal føle sig godt tilpas hos os."

Samme aftaler
Alle nuværende kunder hos U-GIS får tilbud om at fortsætte samarbejdet under de samme betingelser som nu. "Det kræver jo en del papirarbejde at flytte alle aktiviteterne til et nyt selskab, men vi har manglet musklerne til at opbygge en større bredde, ballast og kapacitet. Det får vi nu i det nye regi", konstaterer en tilfreds Poul Skyum. "Vores kunder får naturligvis tilbud om at fortsætte som hidtil og da medarbejdere og ydelser fortsætter håber vi selvfølgelig, at kunderne har lyst til at følge med. Og hvem ved? Måske er der lige frem nogle af dem, der hen ad vejen får lyst til at udvide samarbejdet nu, hvor vores palet bliver noget større som følge af samarbejdet med NIRAS", slutter Poul Skyum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar