mandag den 21. december 2009

GIS er forsvundet som selvstændig disciplin


Hvem sagde gisciplin?
/Sik


Only Danish ...
/Sik


Quote

Torben Daarbak

For ikke mange år siden var GIS, geografisk informationssystem, it-løsninger, der havde sine egne afdelinger, der havde sine egne GIS-arbejdsstationer. Det var her, organisationens eller virksomhedens geodata blev behandlet.

Men sådan er det ikke mere.

"GIS er ikke længere noget, man køber som system. GIS er blevet mainstream, og er i dag del af ESDH-løsninger og økonomisystemer. Man integrerer GIS'en i forretningsgange, når man for eksempel laver digital forvaltning. Der ligger kortdata under mange af løsningerne, som brugerne aldrig ser."

Det siger Michael Israelson, som er direktør for offentlige løsninger i den amerikanske GIS-udviklervirksomhed Intergraph og præsident for sammenslutningen af danske GIS-virksomheder i Danmark, Geoforum.

Han forudser, at der vil komme mange flere leverandører af GIS-ydelser. Nogle vil specialisere sig i datalagring og distribution af geodata og vil dermed komme til at stå for infrastrukturdelen af GIS.

Andre leverandører vil henvende sig til slutbrugere som borgere eller eksempelvis sagsbehandlere i kommuner.

"Vi er meget langt fremme på geodata-området i Danmark. Vi har formentlig verdens mest avancerede matrikelsystem, der er en SOA-baseret platform, der er gearet til fremtidige digitale forvaltningsopgaver. Folk ude i verden bliver meget benovede, når vi viser den løsning frem," siger Michael Israelson. [...]


Read more: http://www.computerworld.dk/art/54343?a=rss&i=0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar