søndag den 7. februar 2010

Genbrug af offentlige data er en ren pengemaskine


Det er ligesom med penge ... Der sker ikke noget hvis ikke de bliver brugt ...
/Sik


Only Danish ...
/Sik



Quote

Offentlige data kan skabe grobund for milliardindtægter og et hav af webapplikationer, hvis de bliver frigivet og genbrugt. Læs om tre danske succeshistorier.

"Det bedste, du kan gøre for internettet, er at frigive offentlige data på nettet."

"Ok, lad os gøre det."

Ovenstående ordudveksling fandt sted sidste år mellem World Wide Web-opfinderen Tim Berners-Lee og den engelske premierminister, Gordon Brown, under en frokost mellem de to, hvor der blev talt om, hvordan Gordon Brown kunne bruge internettet på den mest fornuftige måde.

Formålet med datafrigivelsen er, at offentlige, ikke-personhenførbare data kan blive genbrugt i et hav af applikationer udviklet af borgere og ikke mindst firmaer.

Og også i Danmark bugner de offentlige servere med data, som kan bruges, genbruges og sendes ud til borgere og private virksomheder som råstof til innovation af digitale tjenester.

Derfor havde IT- og Telestyrelsen i går trommet godt 150 repræsentanter fra offentlige og private virksomheder sammen i DGI-byen i København for at diskutere, hvordan offentlige data kan genbruges på fornuftig og ikke mindst, indbringende vis i det private erhvervsliv. [...]


Read more: http://www.computerworld.dk/art/54908?a=rss&i=0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar