søndag den 30. maj 2010

Dit liv i tal


Er det en evig søgen efter udødelighed ... eller blot en måde at føle sig levende på? Del alt med dine omgivelser ellers kan man (andre) ikke mærke at jeg lever ...

The Truman Show med modsat fortegn ...

/Sik


Only Danish ...
/Sik

Return to Main Page for The Truman Show Posters

Quote
Mål dig selv. Den store dille i San Francisco området lige nu er at indsamle data om sig selv ved hjælp af teknologi som mobiltelefoner og skridttællere. En gang om måneden mødes cirka 100 mennesker og diskuterer deres data, som de undervejs har delt over nettet. Er privatlivet dødt? Når vi samler og deler data om vores meget personlige forhold – ja, faktisk også om vores gener – så rejser spørgsmålet om privatlivets fred sig også. Hvor går grænsen?

Fortæl historien om dit liv med tal i stedet for ord. Fra vandreture med GPS til vægt og DNA – det hele kan bruges!

Det er budskabet fra gruppen the quantified self – det kvantificerede selv – der med base i San Francisco har bredt sig ud over hele USA.

Hver måned mødes en gruppe mennesker, der forsker i sig selv og diskuterer deres resultater. Harddisken har mødt to af stifterne – Gary Wolf og Kevin Kelly – for at finde ud af, hvorfor det pludselig er blevet interessant at bruge teknologi til at indsamle data om ens hverdagsliv og dele disse data med andre mennesker.

Er privatlivet dødt?

Når vi samler og deler data om vores meget personlige forhold – ja, faktisk også om vores gener – så rejser spørgsmålet om privatlivets fred sig også. Hvor går grænsen? Er der overhovedet nogen grænse for hvad vi kan dele og med hvem? Det kigger vi på blandt andet i forbindelse med Facebook og den nyeste ballade om deres indstillinger for privatliv.

Måske er vi allerede langt forbi det der med privatlivet. Den tyske futurist Christian Heller mener i hvert fald, at vi allerede befinder os i en situation med post-privatliv.


Read more: http://www.dr.dk/harddisken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar