fredag den 23. april 2010

Her udvikler vi fremtidens kommunale selvbetjening


Interessant ... Men hvor er kortene?
/Sik


Only Danish ...
/Sik


Quote
Dansk storkommune vil investere heftigt i selvbetjeningsløsninger, så borgerne kun behøver at logge på ét sted for at se alle offentlige services på nettet. Andre kommuner følger trop.

Bedre borgerservice kombineret med billigere borgerservice er parolerne for landets største kommune, København.

Borgerrepræsentationen i hovedstaden vil nemlig gennemføre en service- og kanalstrategi, som gennem digitalisering, omorganisering og kanalpriorietering skal forenkle og effektivisere kommunens borgerbetjening.

Strategien blev besluttet af borgerrepræsentationen i september 2009, og til sommer vil de første nye selvbetjeningsløsninger se dagens lys.

På den lange bane investerer København omkring 34 millioner kroner i de kommende tre år og forventer at opnå årlige besparelser på 23 millioner kroner i 2012 og 26 millioner i 2013, når borgerne har fået de kommunale digitaltilbud langt op under neglene.

[...]

Udfordringer med borgerne
Når det kommer til digitale selvbetjeninger er det en kendt problemstilling, at de borgere med særlige behov for kontakt til kommunen, som eksempelvis ældre og indvandrere, er de svagest stillede, når det kommer til selvbetjeningsløsninger.

Men sådan ser Mette Holm Enemærke ikke helt på problemstillingen.

"Vi anskuer, at vi har en stigende gruppe ældre, der har haft et arbejdsliv foran en pc, og derfor har de mulighed for at betjene sig selv. Og når pensionsområdet samtidig er et af de områder, hvor vi modtager rigtig mange skriftlige henvendelser, så giver det god mening at lægge den service ud til borgerne," siger hun.

"Det er jo heller ikke sådan, at borgerne ikke længere kan få hjælp på et borgercenter eller i telefonen mere. Tværtimod hjælper vi dem over telefonen og i borgerservicecentrene, så de i fremtiden kan betjene sig selv," siger Mette Holm Enemærke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar