tirsdag den 7. april 2009

Online-danskerne er vilde med kort


Som GIS kort nørd er det svært at forstå at dette skulle være en nyhed, men det er da en god ting at man ny kan forvisse sig selv om at det ER en nyhed ...
/Sik


Only Danish
/Sik




Quote

Fire korttjenester er blandt de populæreste hjemmesider i Danmark. Succesen skyldes, at kortene er mere end en vejviser, lyder forklaringen fra en af producenterne.

Selvom Danmark kun fylder godt 43.000 kvadratkilometer, bliver danskerne tilsyneladende aldrig trætte af at kigge på kort over vores lille land. Det viser Foreningen af Danske Interaktive Mediers topliste over de mest besøgte sites i Danmark. 

[...]

To lokale og en global spiller
Udover De Gule Sider sidder Eniro med sit eget brand og datterselskabet Krak solidt på danskernes lokale kortvaner, selv om Google Maps også er meget brugt herhjemme. 

Forskellen på Eniro/Krak og De Gule Sider på den ene side og Google Maps på den anden er, at de danske kortudbydere er noget mere detaljerige i lokalområdet. 

Det skyldes, at Eniro/Krak selv indsamler sine kortdata og De Gule Sider indhenter data fra Kort og Matrikelstyrelsen, hvorimod Google får sine data fra det globale GPS-selskab Teleatlas. 

Det giver Google noget mere upræcise kort end de danske konkurrenter, der har et mere lokalbaseret datagrundlag. 

Søgegiganten har derimod den samme brugergrænseflade i både Varde og i Venezuela, hvilket kan give brugervenlighedspoint, da brugere i hele verden kan nikke genkendende til grænsefladen. [...]


Read more: http://www.computerworld.dk/art/50993?a=rss&i=0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar