tirsdag den 28. oktober 2008

Kortdage - dag 2


Så kom dagen hvor budskabet skulle ud!

1. Slip GIS'en løs ... slip data fri
2. Gør det højteknologiske lavteknologisk
3. Vær social ... bliv en del af et socialt netværkDer var mange som tog imod budskabene og umiddelbar feed back var 100% positiv. Nu håber jeg at der nogen som tør tage springet og definere nye rammer for kommunalt GIS til borgerne. 

Ellers startede dagen med et par indlæg af Oberst John Fennel fra Nato som fortalte om Maps in Modern Warfare. Meget spændende og med et par meget sunde generelle betragtninger som vi alle kan lære af: 

1. Alle skal have en fælles dataopfattelse for at kunne kommunikerer fejlfrit
2. Koncentrer jer om data, produkter og services og lad brugen være op til brugerne

Efter John kom Jesper Ishøj fra TV2. Med sin journalistiske indgangsvinkel kortlagde han brugen af GIS til formidling af nyheder og information. Hans budskaber kan summeres op således:

1. Hold fokus - afklar hvad det er man ønsker at fortælle
2. Kort fortæller / formidler megen information på kort tid (godt til nyhedsformidling)
3. Brug af gratis funktioner på nettet har bevist at punkterne 1 og 2 nu er mulige og at man herhjemme er begyndt at gøre brug af disse

Resten af dagen gik for mit vedkommende i KMD standen hvor der var nogen trafik - ikke megen, men nok til at man må sige at KMDs tilstedeværelse helt bestemt er berettiget.

Dagen sluttede med den fine middag hvor mad, underholdning og fri bar sikrede en succesfuld aften/nat. For natteravnene sluttede man på Den engelske pub ....  
/Sik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar