mandag den 24. august 2009

Geodata-branchen er optimistisk i krisen


Det går ufatteligt godt ...
/Sik


Only Danish ...
/Sik


Quote

De fleste danske virksomheder, der arbejder med GIS, geografiske informationssystemer, forventer at fastholde eller øge omsætningen i 2009. Virkeligheden ser dog lidt anderledes ud.

[...] Al optimismen til trods, forventer Geoforum Danmark, at den samlede omsætning i branchen bliver seks procent lavere i 2009 end 2008, hvilket især skyldes negative forventninger hos nogle af de større virksomheder," forklarer Geoforum Danmarks præsident, Michael Israelson.

"Enkelte virksomheder er blevet ramt, især på grund af nedgangen i byggesektoren. Men i det store hele er den økonomiske krise prellet af på private virksomheder i geodata-branchen," siger han.

Næsten to ud af tre vurderer, at recessionen kun i mindre grad eller slet ikke vil påvirke vilkårene for deres virksomhed i forhold til omsætning, medarbejdere, organisering og afsætning af ydelser og produkter.

"For de fleste virksomheder bliver der tale om mindre justeringer og mest i opadgående retning. Geodata er generelt et vækstområde og branchen arbejder ret stabilt med mange offentlige kunder," siger Michael Israelson.

Geodata-branchens virksomheder henter 62 procent af omsætningen i den offentlige sektor, og 81 procent af branchens omsætning sker inden for landets grænser.


Read more: http://www.computerworld.dk/art/52673?a=rss&i=0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar