onsdag den 17. juni 2009

Mød de danske brødre bag Google Maps og Wave


Hvad ville Google være uden danske hjerner?? Chrome V8, Google Maps, Google Wave, ??
/Sik


Only Danish ...
/Sik


Quote

Portræt: Hovedarkitekterne bag Googles nye Wave er brødrene Jens og Lars Eilstrup Rasmussen. Sammen var de også hovedarkitekter på Google Map. Hvor kommer de fra? Og hvad er det, de kan?

Det er egentligt utroligt, at vi ikke har hørt historien om brødrene Rasmussen før. Især fordi de står bag en af Googles største succeser til dato: Google Maps.

Faktisk blev de første spadestik til Google Maps taget i halvfemsernes Danmark, hvor Jens Eilstrup Rasmussen foreslog sin daværende arbejdsgiver, Datacentralen Geodata, at lægge deres kortapplikation op på nettet i stedet for at have det som en applikation på computeren.

Men Geodata gjorde ikke noget ved den idé, som Jens var kommet med. Jens' morbror, tegneren Ivar Gjørup, mener i dag, at Danmark simpelthen var for lille til Jens' ide. Jens måtte ud i den store verden.

Jens drog til USA i 1998, og da han kom tilbage til Danmark i 2001, kunne han fremvise en tidlig version af en korttjeneste for sin onkel i Århus. Den havde alle de træk, som er grundlæggende for Google Maps.

Paradigmeskift i landkort
Forinden havde Jens haft en længere diskussion med sin morbror om, at selve grundideen for landkort ikke havde ændret sig, siden dets tidligste udformning i det klassiske Athen.

De eksisterende elektroniske kort havde ikke formået at udnytte de teknologiske landvindinger, der var opstået med computeren.

Det var altså ikke brugeren, der var i centrum, men selve kortet, som man kender det fra alverdens klasseværelser.

I vores del af verden er Europa i midten af verdenskortet, i USA er det det amerikanske kontinent, der er i centrum. Det verdensbillede skulle komme til at ændre sig med Google Maps.

For i 2002 begyndte den dengang 36-årige Jens Eilstrup Rasmussen og hans to år yngre bror, Lars, arbejdet i deres selskab Where 2 Technologies, og i 2005 kunne de fremvise Google Maps for verdens øjne. En korttjeneste hvor selve kortet ikke er et fast objekt, men ændrer sig efter, hvordan brugeren trækker og zoomer i det.

Den digitale udvikling gav muligheden for et paradigmeskifte i den statiske måde, som mennesket opfatter verden på, og det har de brødrene fra københavnerforstaden Taastrup forstået at udnytte. [...]

Source: Computerworld

Read more: http://www.computerworld.dk/art/51796?a=rss&i=0

Ingen kommentarer:

Send en kommentar