tirsdag den 1. juli 2008

Lav dine egne GIS applikationer via Internettet

http://www.informi.dk/index.php?id=806&tx_ttnews[tt_news]=30&tx_ttnews[backPid]=352&cHash=051e9fa17e

Lav dine egne GIS applikationer via Internettet

Af: Informi GIS

Nu kan organisationer selv håndtere hele processen omkring publicering af geodata og web services, sagsbehandling og analyser, samt print og deling af data og services.
Det sker via det nye serverbaserede modulopbyggede produkt, e-NET Info.

”Tanken har været at lave et komplet produkt, der kan køres selvstændigt af en organisation – uden at de har brug for hjælp til installation, drift eller lign. fra leverandøren. Med e-NET Info til ArcGIS Server 9.2 har vi lavet fem moduler. Dem sætter brugerens IT-ledelse sammen i en eller flere web applikationer, og herefter bestemmer organisationen selv, hvem der skal have adgang, samt til hvilke data og funktioner. Fordi det kører via browsere – og opdateringer sker helt automatisk – er der ingen skjulte udgifter og brugeren kan klare det meste selv,” fortæller chef for produktudvikling i Informi GIS, Kasper Lidén Kjærbo.

e-NET Info er designet ud fra de arbejdsprocesser, et GIS-projekt ofte kræver.
Derfor er der fire forskellige tilgange til produktet – hver adgang afhænger af den enkelte brugers ansvar og opgaver.

Administratoren skal sikre drift og adgang, derfor har denne adgang til back-office og Active Directory. Superbrugeren skal bl.a. generere og publicere data, som gøres via ArcGIS, ArcMap, ArcCatalog m.m. IT-lederen sikrer, at systemet er tilpasset behovet og arbejdsopgaverne i organisationen. Denne har derfor adgang til ArcGIS Manager, og til at sætte web applikationer op.

Den almindelige bruger – med eller uden GIS-erfaring – der skal lave sagsbehandling, søge i data, lave geografiske analyser m.m., behøver blot at tilgå de relevante web applikationer via browseren.

e-NET Info kommer komplet med en række redskaber, der bl.a. gør det let at søge i kort, få vist baggrundsinformationer om fx bygninger og andre data, udpege interessante steder og fænomener, tegne i kortet og sende kort til print eller gemme dem i pdf.

Få investeringen hurtigt hjem igen

Alle profilerne kan arbejde uafhængigt af hinanden, og organisationen bruger derved ressourcer og kompetencer bedst muligt. Alle brugere arbejder kun med redskaber, de allerede er bekendte med og ved at eliminere behovet for massiv oplæring, er organisationer dermed sikret et hurtigere afkast af deres investering.

Læs mere om e-NET http://www.informi.dk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar